Geurolie uitleg

Geurolie.

Geurolie is aromatische olie die wordt gebruikt voor verdamping of verfrissing van dekens, lakens en kleding. De ingrediënten bestaan meestal uit een mix van natuurlijke oliën afkomstig van kruiden, bloemen en planten. Deze geurolie wordt ook wel etherische olie genoemd. Andere, essentiële geuroliën worden ook wel parfumolie genoemd. Hier zijn vaak synthetische ingrediënten aan toegevoegd voor de geur. Deze hebben ook andere effecten dan etherische oliën.

Aromatische Olie en Geurolie voor Brander
Er zijn verschillende manieren om geurolie te verdampen, bijvoorbeeld met Olieverdampers of Geurstenen. Beide maken gebruik van indirecte verwarming. Het is namelijk gevaarlijk om olie in aanraking te brengen met vuur. Een brander verhit olie daarom met water boven een waxinelichtje. Zo ontstaat er een gelijkmatige afgifte van geur. Geurstenen werken nog simpeler, namelijk zonder het gebruik van vocht en vuur. Het zijn poreuze porseleinen stenen die losse druppels olie opnemen. Ze worden vaak in verwarmde vertrekken geplaatst, maar kunnen ook in koelere ruimtes werken. Geurstenen geven namelijk langzaam aroma af door luchttoevoer of warmte. Zo ontstaat er geen brandgevaar. Ideaal dus!

Koud gebruik van Geurolie
Aromatische olie komt ook goed van pas bij het verfrissen van kasten of textiel. Veel mensen gebruiken hun favoriete natuurlijke parfums namelijk op gordijnen of kussens. Ook handdoeken en dekens krijgen hierdoor een lekker luchtje. Meng olie bijvoorbeeld met water voor een zelfgemaakte spray. Of druppel wat losse olie in schoenen voor een langdurige verfrissen. Ook een opengedraaid flesje doet al wonderen. Zet hem neer in kasten, wc’s of andere afgesloten ruimtes voor een subtiel aroma. Met een flesje geurolie kun je dus heel veel kanten op! Je kunt natuurlijk ook zelf creatief aan de slag gaan met geurzakjes maken of door zelf geurstokjes te maken met je favoriete olie. Zo wordt het extra persoonlijk!

Wat is het verschil tussen Etherische en Essentiele Geurolie?
Etherische olie is een geconcentreerde natuurlijke geurolie. De ingrediënten van deze olie komen rechtstreeks uit de natuur en het is gemaakt van plantextracten, bloemen en kruiden. De olie, de geuren en effecten zijn dus 100% plantaardig en biologisch! Hier is niks aan toegevoegd. Dit in tegenstelling tot essentiële olie, die naast pure oliën vaak ook synthetische geuren of versterkers zoals alcohol bevat. Volgens aromatherapeuten kunnen etherische versies goed door je lichaam opgenomen worden, terwijl synthetische flesjes alleen geurtjes afgeven of minder aangename maskeren. Het ligt er dus aan wat je precies verlangt van je parfummetje!

Geurolie en Aromatherapie
Als je aan de slag wilt met aromatherapie, zorg er dan altijd voor dat je aan de slag gaat met etherische oliën. Zelfs het innemen van deze olie wordt vaak aangeraden door aromatherapeuten. Essentiële oliën daarentegen bevatten synthetische parfummetjes, waardoor het innemen ervan juist schadelijk zou zijn. Gelukkig hebben we bij Spiru genoeg keuze en voor iedereen wat wils!

Geurolie Goedkoop
Er is veel aanbod van etherische olie op de markt. Daarmee is er ook meteen veel verschil in kwaliteit te vinden. Geurolie verschillen onderling enorm is prijs en kwaliteit. Er kunnen helaas geen harde conclusies worden getrokken over de prijzen van geurolie. Mocht je echter goedkope geurolie tegenkomen, dan kun je er vaak van uitgaan dat deze niet natuurlijk is. Bij Sannie’s Sieradenhoekje proberen we in ieder geval ook onze natuurlijke en etherische oliën zo goedkoop mogelijk aan te bieden, zodat zoveel mogelijk mensen ervan kunnen genieten!

Meer Geur en Aroma bij Sannie's SIeradenhoekje
Bij Sannie’s Sieradenhoekje vind je verschillende producten om je huis, praktijk of kantoor aangenaam te laten ruiken. Voor echte Wierookfanaten hebben we een uitgebreid aanbod Wierook Merken, Losse Wierook en Geurolie.
Voor iedere neus is er wat wils. Inspirerende geuren vind je bij Sannie’s Sieradenhoekje!